Licht gepekeld en gerookt varkenshaasje.
Dit mager gebraad van fijne spiervezels wordt versneden uit het rugstuk van het varken. Het wordt ontdaan van alle vet en vliezen en is geschikt om in zijn geheel te braden.
Koteletten uit het lage ribstuk van het varken zijn lekker sappig en bevatten iets meer vet,wat extra smaak geeft aan het vlees.
Hespengebraad is afkomstig van het heupstuk van het varken. Bij het bereiden dient met op te letten niet te lang te braden, want dan wordt het vlees iets droger.
Kotelet afkomstig van de lage rib, het gedeelte dat tegen de nek van het varken ligt.
Na ontvetting en ontvliezing van de rugspier blijft enkel een stevig doch mals en mager stuk varkensvlees over. De mignonettes zijn zeer mager en caloriearm en worden bij voorkeur in 2 cm dikke plakken gesneden.
Het vlees bevat laagjes vet tussen de spierbundels. Hierdoor is het vlees zeer mals en geschikt om zowel te bakken, braden, stoven als roosteren.
Het varkenshaasje is het edelste stuk van het varken. Dit langwerpige stuk varkensvlees bevat, niettegenstaande het een spier is, weinig bindweefsel.
Dit mals lapje vlees wordt gesneden uit de achterpoot van het varken, ter hoogte van de bovendijspieren.
Doordat het vlees afkomstig is van spieren zoals de nek of schouder is het wat taaier en heeft het meer bereidingstijd nodig.