Filters
Preferences
Zoek

Rund en kalf

Afbeelding van Chateaubriand

Chateaubriand

€22,00 per kg €22,00 per kg

Deze runderbiefstuk wordt gesneden uit het begin van een stuk ontvliesde ossenhaas. Het is het dikste deel van de ossenhaas en bevat weinig vet en bindweefsel, waardoor het zeer mager is en minder smaak heeft dan delen met meer vet.

Afbeelding van Endvogel

Endvogel

€12,80 per kg €12,80 per kg

Endvogel wordt gesneden van de schouder van het rund. Het vlees wordt gekenmerkt door een platte gelatineachtige witte zenuwstreng in het midden van het stuk vlees die zorgt voor de smeuïgheid van het vlees.

Afbeelding van Entrecote

Entrecote

€26,40 per kg €26,40 per kg

Het vlees is afkomstig van de korte lende dat zich aan het voorste deel, tegen de ribben, van de dunne lende bevindt. Deze steak is steviger dan biefstuk afkomstig van de ossenhaas.

Afbeelding van Filet pur

Filet pur

€42,60 per kg €42,60 per kg

De filet pur of ossenhaas bevindt zich op de rug bij de lende van het rund. Uit deze runderfilet worden onder andere de Chateaubriand, Tournedos en Filet mignon gesneden. In zijn geheel kan de filet pur als braadvlees bereid worden.

Afbeelding van Gepelde biefstuk

Gepelde biefstuk

€24,90 per kg €24,90 per kg

Een gepelde steak is afkomstig van het kleine zenuwstuk dat zich aan de bovenkant van de schouder van het rund bevindt. Uit het klein zenuwstuk wordt eveneens stoofvlees en gebraad gesneden. Dit vlees is minder mals dan biefstuk afkomstig van andere delen van het rund.

Afbeelding van Kalfsfilet

Kalfsfilet

€33,00 per kg €33,00 per kg

Dit mals stuk kalfsvlees is afkomstig van de haas van het kalf.

Afbeelding van Kalfsfricassee

Kalfsfricassee

€15,50 per kg €15,50 per kg

Magere stukjes kalfsvlees afkomstig van de hals en de borst van het kalf ideaal om stoofpot mee te bereiden.

Afbeelding van Kalfsgebraad

Kalfsgebraad

€24,00 per kg €24,00 per kg

Mager stuk vlees ideaal om te braden en op te dienen met lekker veel groenten.

Afbeelding van Kalfskoteletten

Kalfskoteletten

€19,50 per kg €19,50 per kg

De kalfskoteletten worden steeds van de rib gesneden en hebben dan ook altijd een been.

Afbeelding van Kalfslapjes

Kalfslapjes

€25,00 per kg €25,00 per kg

Stukje mager, mals en sappig kalfsvlees ideaal om te stoven.

Afbeelding van Kalfslever

Kalfslever

€23,41 per kg €23,41 per kg

Kalfslever heeft een specifieke en milde smaak en bevat veel vitamine D12. Heerlijk gebakken in de pan met een uitje en wat spek.

Afbeelding van Kalfsnier

Kalfsnier

€7,20 per kg €7,20 per kg

De nieren van het kalf zijn een heerlijk stukje orgaanvlees.

Afbeelding van Kalfsschenkel

Kalfsschenkel

€19,50 per kg €19,50 per kg

Kalfsschenkels bestaan steeds uit een vleesdeel en een mergdeel. De schenkels worden gebruikt om stoofschotels en bouillon te bereiden. In schijven gesneden worden de schenkels gebruikt om Ossobuco te bereiden.

Afbeelding van Kalfsworst

Kalfsworst

€18,50 per kg €18,50 per kg
Afbeelding van Rosbief

Rosbief

€27,49 per kg €27,49 per kg

Een rosbief kan zowel afkomstig zijn van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil als van het bloemstuk of de muis. De rosbief wordt panklaar, dus zonder zeen, vlies of vet geleverd en dient gebraden te worden zodat het binnenste vlees nog rood blijft.

Afbeelding van Rumsteak

Rumsteak

€22,00 per kg €22,00 per kg

De rumsteak wordt uit de dikke lende, ook wel heupstuk, dikke ziel of kleinhoofd genoemd, gesneden. De steak is ideaal om te roosteren.

Afbeelding van Rundsstoofvlees

Rundsstoofvlees

€16,60 per kg €16,60 per kg

Doordat het vlees afkomstig is van spieren zoals de nek of schouder is het wat taaier en heeft het meer bereidingstijd nodig.

Afbeelding van Schenkel

Schenkel

€11,40 per kg €11,40 per kg

De runderschenkel is afkomstig van het bovenbeen van het rund. De schenkel, met been, bezit meerdere smaakmakers: vlees, zenen, been en merg.

Afbeelding van Tournedo

Tournedo

€26,20 per kg €26,20 per kg

De tournedos wordt versneden uit het middenste deel van de ossenhaas (filet pur) van het rund. Dit mager vlees bevat weinig vet en bindweefsel en bezit geen zenen. Tournedos steaks zijn dan ook zeer mals.

Rund en kalf