De ham is gepekeld vlees van de achterste dijen van het varken. Het vlees wordt eerst gezouten en daarna gekookt in verhit water dat nooit warmer wordt dan 80°C. Gekookte ham is sappiger dan gedroogde ham.
Deze gezouten en gedroogde ham is afkomstig uit de Belgische Ardennen. Om een heerlijke gedroogde ham te verkrijgen wordt het vlees gezouten en ondergaat het een rijpingsproces dat afhankelijk van de soort ham enkele weken tot enkele maanden kan duren. Hoe magerder het vlees en hoe minder vet er aanwezig is in het vlees, hoe zouter en zachter het zal zijn.
Beenham wordt verkregen na een inzoutingsperiode en specifiek rijpingsproces dat enkele maanden duurt. Op die manier wordt een heerlijke ham verkregen met een verfijnde smaak.
Mild gezouten ham die verschillende weken gerookt werd met zaagsel van beuken- en eikenhout.
Deze opgekuiste varkensrug wordt na het zoutingsproces omwikkeld in een vetplakje en een netmanteltje. Het drogings- en rookproces veroorzaakt de mooie goudgele kleur en de karakteristieke smaak van de Filet de Sax.
Deze Belgische gedroogde ham verkrijgt zijn specifieke smaak en aroma door het unieke proces van droogzouten en natuurlijke rijping. Na een droogtijd van minimum 10 maanden wordt de ham opgekuist, uitgebeend en vaccuüm verpakt.
Rosbief (van het Engelse roast beef) is een groot stuk rundvlees, gesneden van een mager spierdeel van het rund. Rosbief kan zijn gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis. De slager levert de rosbief panklaar af, dus zonder zeen, vlies of vet. Rosbief wordt meestal zo gebraden dat het binnenste vlees rood blijft, maar wel gegaard is.
Mager varkensvlees met sappige smaak.
Vlees afkomstig van de buik van het varken. Na een proces van inzouting ondergaat het product een periode van rijping en wordt het vlees gerookt.
Heerlijke gezouten spek, ideaal voor op de boterham.
Heerlijke Italiaanse ham met verfijnde smaak.
Dit Italiaanse spek wordt bekomen door het 3 maanden aan de lucht drogen van heerlijk mals buikspek van het varken. Het vlees wordt gekruid met zout, peper en andere kruiden zoals kruidnagel, nootmuskaat en kaneel.
Gezouten rundsfilet met verfijnde smaak.
Heerlijke Spaanse ham met verfijnde smaak.
Sterk gerookte ham met lekkere rooksmaak afkomstig uit het Duitse Zwarte Woud. De ham wordt bereid met het vlees van de achterste dijen van het varken.