Worst op basis van varkensvlees op smaak gebracht met een kruidenmengeling. Ideaal voor op de barbecue.
Bloedworst bestaat uit een mengsel van bloed (meestal van het varken, maar er bestaat ook runderbloedworst), vet of reuzel (smout), spek, kruiden en vulmiddelen (rogge, brood, gerst, en/of havermout).
Cervela of cervelaat is een droge worst, doorgaans gemaakt van varkens- en rundvlees, gehuld in een rode darm.
Dun worstje op basis van kalfsgehakt ideaal om te grillen of te braden.
De worst wordt na het vullen opgehangen om te drogen. De smaak verschilt afhankelijk van de gebruikte kruiden. Kruidnagel is daarvan de meest gebruikte. Iedere slager heeft zo zijn eigen geheimen.
Braadworst bereid met gemengd gehakt. Een braadworst is geschikt om in een pan te braden of op een barbecue te grillen.
Gebraden worst met een hartige smaak.
Braadworst bereid met 100% kippengehakt.
Heerlijk dun worstje bereid met schapen-, lams- en/of rundvlees gekruid met harissa.
Pens/worst bereid met wit brood, melk, ei, mager varkensvlees en varkensbuik en gekruid met zout, peper, foelie, koriander, nootmuskaat en/of gember.